CMS modules by everest poker.

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Print

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16

  • Εκδήλωση για  ΒΙΑ (06-03)

 

  • Συμμετοχή στην ημέρα διαλόγου για ένα δημοκρατικό σχολέιο

WP 20151128 007

Αφίσα της εκδήλωσης για ένα δημοκρατικό σχολέιο.

Κείμενο αρχών δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου.

Παρουσίαση της ομάδας διαμεσολάβησης για την ημέρα διαλόγου

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15

 Εκδήλωση για το bullying  στο 2ο Γ/Σ Ωραιοκάστρου

WP 20150305 002

WP 20150305 009

WP 20150305 013

 

 

Στηρίζομαι στα πόδια μου - Διαμεσολάβηση

 

Στις 6 Μάρτη 2014, Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, ο Συνήγορος του Παιδιού σε συνεργασία με το Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο και άλλους φορείς, το σχολείο μας συμμετείχε σε εκδήλωση  με θέμα "Το σχολείο που ονειρευόμαστε". Παρακολουθήστε τη συζήτηση εδώ (ξεκινά στο 1.37.00 του βίντεο της εκδήλωσης).

image mini WP 000865WP 000862

 

ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ -ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 

 

 

Βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό: εδώ

 

powerpoint για τον σχολικό εκφοβισμό: εδώ

 

Λογότυπα για παρατηρητήριο σχολικής βίας : εδώ

 

Συμμετοχή στην εκδήλωση  κατά της Βίας στο Σχολείο στις 6-03-2014 στο ΑΠΘ : afisa1,

 

         

 

  • 5 Μαρτίου 2014 εκδήλωση κατά της σχολικής βίας

          με την συμμετοχη αξιωματικού της αστυνομίας.

         δείτε  φωτογραφίες 

       Δείτε το σχετικό βίντεο  από την εκδήλωση (χορευτικό δρώμενο) κατά της βίας 06-03-2014

 

1   2 xoros

 

 2013

 

Για πρώτη φορά φέτος στο 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου γίνεται μία προσπάθεια μέσα από το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα τη σχολική διαμεσολάβηση «Μπορείς να με ακούσεις; Add me!» να εμπλακούν οι ίδιοι οι μαθητές στη διαδικασία επίλυσης των διαφορών, μετά από την ανάλογη εκπαίδευση και καθοδήγηση από την ομάδα των υπεύθυνων καθηγητών του προγράμματος.

 

 

Η διαμεσολάβηση αποτελεί ένα νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση συγκρούσεων, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός καλύτερου κλίματος στο σχολικό περιβάλλον. Είναι ?ια διαδικασία στην οποία γίνεται προσπάθεια από μέρους των διαμεσολαβητών να φέρουν σε επικοινωνία τους εμπλεκόμενους. Οι διαμεσολαβητές οι οποίοι είναι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εξυπηρετούν τους κανόνες του διαλόγου και προσπαθούν, χωρίς να παίρνουν θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, να συμβάλουν στην επίλυση της διαφοράς. Σημαντικός κανόνας της διαμεσολάβησης είναι η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια.

 

Ειδικότεροι στόχοι της σχολικής διαμεσολάβησης είναι η ενίσχυση της συνεργασία και της επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών, ο σεβασμός στο «διαφορετικό», η διεξαγωγή δημοκρατικού διαλόγου, η ενεργητική ακρόαση, η δυνατότητα να «μπει κανείς στη θέση του άλλου» και τέλος η ανάληψη ευθύνης από τους μαθητές στα τεκτενόμενα του σχολείου.

 

Σταυρούλα Μιχαήλ, ΠΕ 19 - Πληροφορικός

 

Νικόλαος Νταμπαλής, ΠΕ-03 - Μαθηματικός

 

 

 

 2012- 2013

 

 

Και φέτος λειτουργεί στο σχολείο μας το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο Στηρίζομαι στα Πόδια μου. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια της αυτογνωσίας, της αυτοπεποίθησης και της κατανόησης των επιρροών. Κεντρικό θέμα φέτος ήταν ακόμη η έκφραση των συναισθημάτων, όπως το άγχος, ο θυμός κ. α. Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε το αμείωτο ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός των μαθητών μας. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο ενός μαθητή, όπως εκφράστηκε ανώνυμα σε μια άσκηση.

 

«Η Αγωγή Υγείας με βοήθησε να ξεπεράσω πολλές δυσκολίες και γενικότερα προβλήματα και να ανταπεξέλθω στα αδιέξοδα της καθημερινής ζωής. Μου έδωσε ένα χαρακτηριστικό δίδαγμα ζωής και μου έμαθε πολλά πράγματα για το πώς μπορώ να διατηρήσω υγιή την ψυχολογία μου. Πριν μπω στην ομάδα δεν ήξερα πώς να τα βγάλω πέρα με τις δυσκολίες και βρισκόμουν συνεχώς σε αδιέξοδα. Δεν άντεχα να ακούω άσχημα πράγματα. Όταν έλαβα μέρος στην ομάδα , έμαθα να δίνω απαντήσεις στα άτομα που με προσβάλλουν και να μην βγαίνω εκτός ορίων. Έγινα ένας σωστός και λογικός άνθρωπος, που δεν ενδιαφέρεται για κάθε λογής κακές συνήθειες( τσιγάρο, ποτό) και άρχισα να βλέπω πιο συχνά άσπρες μέρες. Ψυχαγωγήθηκα και διασκέδασα. Έζησα μια αξέχαστη εμπειρία, αλλά το βασικότερο, ήρθα πιο κοντά με τους συμμαθητές μου και πιστεύω ότι αυτό ήταν που μου χρειαζόταν πραγματικά».

 

Τάνια Παπαδοπούλου, ΠE02 - Φιλόλογος

 

 

 

 

Saturday the 22nd. Joomla 2.5 Templates. Υλοποίηση: Λαζαρίδου Ερνα ΠΕ06 - -Νικόλαος Γ. Νταμπαλής ΠΕ03 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
Copyright 2012

©